סירבת לבדיקה? אתה שיכור
בסעיף 64 ד(א) לפקודת התעבורה, נקבע כי אם אדם מסרב לבצע בדיקת ינשוף, הרי הוא נחשב למי שנהג בשכרות. כלומר, אם סירבתם לבדיקת ינשוף, ללא טיעונים משכנעים במיוחד, אתם צפויים לאישום בגין נהיגה בשכרות.
יתר על כן, לפי סעיף 169 ו(א) של פקודת התעבורה יוכל השופט לפסוק על שלילת רישיונכם לתקופה של שנתיים.
חשוב לציין כי מהלך דומה צפוי למי שניסה להכשיל את בדיקת הינשוף, למשל על ידי נשיפה חלשה או לצדדים, מאחר שבבית המשפט תטען המשטרה להכשלה מכוונת. מעבר לכך, אם תוצאות בדיקת הינשוף לא תהיה חד משמעית, יכולים השוטרים להורות על בדיקת דם, הנחשבת למדויקת מאוד, וגם כאן נהג המסרב צפוי לאשמת נהיגה בשכרות.
יחד עם זאת, מטבע הדברים עצירה לצורך בדיקת ינשוף עשויה להיות מלחיצה, והחוק מכיר בכך. לכן, דעו כי אם נהג סירב לעבור את הבדיקה אך חזר בו והסכים לבצעה בפרק זמן סביר של כרבע שעה, השוטרים חייבים לאפשר לו את ההליך.
לסרב או להסכים?
ישנן מספר סיבות מרכזיות שבגינן עדיף להסכים ולעבור בדיקת ינשוף מאשר לסרב לה:
- החוק מגדיר כמות אלכוהול מסוימת בדם כמצב של נהיגה בשכרות. מכאן שמי ששתה מעט ולפני זמן רב עשוי בהחלט לצאת נקי מהבדיקה, בעוד שאם יסרב ייחשב כנהג שיכור.
- הסירוב עשוי לעורר יחס קשה יותר מצד השוטרים והתביעה, מה שעלול להוביל לבעיות מורכבות יחסית בהליך המשפטי.
- עו"ד תעבורה עשוי למצוא לא מעט שגיאות וחריגות שהתרחשו במהלך הבדיקה וההליכים הקשורים בה, ומכאן להביא לזיכוי או לענישה קלה. זאת, בהשוואה לנהג שסירב לעבור בדיקה ובכל מקרה נחשב אשם, אלא אם כן קיימים טיעונים מוצדקים לכך כמו התנהלות קלוקלת של השוטר.
- אחוז אלכוהול מותר – מהו? - 22 בינואר 2015
- השבתת רכב – והפעולות שניתן לבצע לביטולה - 19 בינואר 2015
- נהיגה בקלות ראש – מהי ומה עונשה? - 13 בינואר 2015