מה העונש הצפוי עבור נהיגה ללא רישיון בתוקף?
בעבר בתי המשפט נטו שלא להחמיר עם מבצעי עבירה זו ולרוב הוטל עונש של פסילה על תנאי או במקרים חמורים יותר פסילה בפועל של לא יותר מ- 3 חודשים. כיום רואים בתי המשפט בתופעה זו "מכת מדינה". על כן ישנה עלייה משמעותית בכמות המקרים שבהם מוטלים עונשים של פסילה בפועל ואפילו עונשי מאסר.
מהי כמות האלכוהול המרבית המותרת בעת נהיגה?
אכיפה בגין עבירת נהיגה בשכרות תעשה כאשר תמצא כמות של 290 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף או לחלופין ריכוז אלכוהול גבוה מ- 50 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם.
חשוב לציין כי במקרה שמדובר בנהג המוגדר כנהג חדש החוק מגביל הרבה יותר. כך למשל תתבצע אכיפה כאשר ריכוז האלכוהול בדגימת אוויר נשוף גבוה מ- 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף או לחלופין ריכוז האלכוהול בדגימת דם עולה על 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם.
בכל מקרה המלצתנו הכנה היא לא לשתות כלל לפני העלייה על ההגה, או בקיצור – "אם שותים לא נוהגים!"
האם קצין משטרה יכול לבצע השבתת רכב מנהלית כאשר הנהג הוא אינו בעל הרכב?
ע"פ התוספת השביעית לפקודת התעבורה, יכול קצין משטרה להשבית רכב, גם אם הנוהג בו אינו בעליו החוקיים של הרכב במקרים כדוגמת: הסעת נוסעים במספר העולה על המותר ברכב כאשר ההסעה בשכר, נהיגה בשכרות, הובלה של מטען ברכב מסחרי כאשר המשקל הכולל של הרכב והמטען המובל בו גבוהים מהמשקל הכולל המוגדר ברישיון הרכב, נהיגה בזמן פסילה ועוד מקרים נוספים.
האם ניתן לסרב לבקשת שוטר לביצע בדיקת ינשוף?
סעיף 64 ד(א) לפקודת התעבורה מגדיר באופן שלא ניתן לטעות בהבנתו את הנוסחה הבאה:
אדם שסרב לבצע בדיקת ינשוף=אדם שנהג בשכרות. על כן התשובה לשאלה "האם ניתן לסרב לבקשת שוטר לביצע בדיקת ינשוף?" היא – לא!
אדם שסרב לבצע בדיקת ינשוף=אדם שנהג בשכרות. על כן התשובה לשאלה "האם ניתן לסרב לבקשת שוטר לביצע בדיקת ינשוף?" היא – לא!
כיצד משפיע ביצוע של עבירת תנועה על נהג חדש?
במקרים שבהם מורשע נהג חדש בעבירה מחמירה כדוגמת: עקיפת רכב לא חוקית, הרשעה בתאונת דרכים עם נפגעים בנפש או נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים, צפוי רשיונו של הנהג להפסל לתקופה העולה על שלושה חודשים. במקרה זה, בהתאם לחומרת העבירה, יידרש אותו נהג לבצע מבחן עיוני, מעשי או בדיקה רפואית לצורך חידוש רשיונו.
בנוסף, תקופת ה"נהג חדש" תתאפס ותחול שוב למשך שנתיים נוספות ממועד גזר הדין או ממועד חידוש רישיונו של הנהג לאחר הפסילה.
מהי פסילה מנהלית?
פסילות מנהליות מצב שבו קצין משטרה פוסל את רישיונו של נהג ללא משפט. ישנם מקרים ספציפיים בהם יכול קצין משטרה לפסול את הרישיון באופן מיידי בגין עבירות חמורות כמו עקיפה מסוכנת, נהיגה בשכרות או אי ציות לתמרור 'עצור'. שמה של הפסילה המנהלית ניתן על שום שהיא ניתנת על ידי סמכות מנהלית ולא משפטית.
מהו ההבדל בין נהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת סמים?
החוק מגדיר באופן מדויק מהי כמות האלכוהול המותרת בדמו של אדם הנוהג ברכב. על אף שהכמות המותרת על פי חוק היא נמוכה במיוחד, עדיין ישנה כמות אלכוהול נמוכה מספיק בכדי שהנהג, שבדמו נמצאה כמות זו, לא ייחשב כאילו נהג תחת השפעת אלכוהול.
מנגד, כאשר מדובר בסמים, מספיקה ולו הכמות המזערית ביותר של סם שימצא בגופו של נהג, בכדי להאשימו בנהיגה תחת השפעת סמים, ולמעשה לכמות שנמצאה, בין אם גדולה ובין אם קטנה מאוד, אין כל משמעות.
מהו העונש המוגדר בחוק עבור גרימת מוות ברשלנות?
תוך התחשבות במגוון לא קטן של פרמטרים שונים ומשונים יכול בית המשפט לגזור על נהג המואשם בגרימת מוות ברשלנות קנס כספי גבוה או שלילת רשיון אך בגין ביצוע עבירה זו עומד גם עונש מאסר בפועל לתקופה של חצי שנה עד שלוש שנים. יתר על כן, חשוב להבין כי הנהג עשוי לעמוד מול אישום של הריגה, שבגניה העונש עומד על 20 שנות מאסר.
גם לך יש שאלה? העלה אותה כעת!